• Haberler
  • Gündem
  • Polisin Durdurmak İstediği Hükümlü Polis Memuruna Aracıyla Çarparak Kaçmaya Çalıştı

Polisin Durdurmak İstediği Hükümlü Polis Memuruna Aracıyla Çarparak Kaçmaya Çalıştı

Adana'da polisin kendisini durdurmak istediği ve kesinleşmiş cezaları bulunan hükümlü polis memurunu aracıyla ezerek kaçmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Seyhan devriye ekipleri tarafından "Balyoz" timi polisleri, uyuşturucu madde satın almak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ümmet Taylan S.'nin kullanmakta olduğu 01 EGU 15 plakalı aracını durdurmak istedi. Araç sürücüsü Ümmet Taylan S. polis memurlarının "dur" ihtarına uymayarak polis memuruna çarpıp ayağının üzerinden geçerek kaçmaya çalıştı. 

Bu esnada polis memuru yaralandı, ekip arkadaşları tarafından aracın lastiklerine silahla ateş ederek şahsın kaçmasını engelledi. Araç sürücüsü Ümmet Taylan S. ve yanında yolcu olarak bulunan S.Ö. polis ekipleri tarafından kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi. 

Araç sürücüsü ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ümmet Taylan S.'nin üzerinede yapılan aramada ruhsatsız silah ele geçirildi. Kaçmaya çalışırken yakalanan hükümlü Ümmet Taylan S.’nin “Kasten öldürmeye teşebbüs, yağma” gibi çeşitli suçlardan 20 adet, yolcu konumdaki S.Ö.'nün de “Kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah taşıma” gibi suçlardan 11 adet suç kaydığı olduğu öğrenildi.
Hükümlü Taylan S. ve yolcu konumundaki kişi S.Ö. gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yaralanan polis memurune sağlık ekiplerince müdahale edilerek hastaneye sevk edildi. Ayırca hastaneye kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu bilgisi alındı.