Resmi Gazete'de Yerel Seçim Takvimi Yayımlandı

Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ait seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlanarak, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimin başlangıç takvimi 1 Ocak 2024 olacağı belli oldu.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ait "Seçim Takvimi" Resmi Gazete'de ilan edildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın verdiği karara göre seçim takviminin başlayacağı tarih 1 Ocak 2024 olacağı bildirildi. Seçim takviminde ise, seçime katılım gösterecek siyasi partiler, 2 Ocak tarihinde YSK ilan edeceği, 27 Ocak tarihinde ise siyasi partilerin oy pusulalarındaki yerleri YSK'nın yapacağı kura ile belirlenecek. 

Siyasi partilerin, il ve ilçe belediyelerindeki başkan adayları ile belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliklerine ait listeler (bağımsız aday olacak kişilerin de başvuruları) 20 Şubet tarihi saat 17:00'ye kadar tesilm edilmesi gerekecek. 21 Mart tarihinde ise seçim propagandası ve yasaklar başlayacak olup, ayrıyetten seçim propagandasının sonu 30 Mart saat 18:00'de, seçim yasaklarının sonu ise 31 Mart saat 23:59 olacağı bildirildi.