Son dakika açıklama geldi! Yeni infaz yasası geliyor

Türkiye'de mahkumları ilgilendiren son dakika açıklamasında MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklama yağtı.

Türkiye'de mahkumları ilgilendiren son dakika açıklamasında MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklama yağtı. İstanbul Milletvekili Feti Yıldız yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af ve infaz yasasına değindi.

Lider Haber'in canlı yayınına da katılan Yıldız, burada da yaptığı açıklamada mahkumla ilgili, "Af konusunda ileri geri hiç tartışılmayacak konulardan biridir. Af vardır yoktur! Vardır dediğinde büyük umut olur geri alamazsınız ve büyük huzursuzluk başlar. Yok dediğinizde büyük umutsuzluk olur" açıklamasını yaptı.

OGUN SAMAST'IN TAHLİYESİNE TEPKİ

Yıldız yaptığı açıklamada yeni infaz yasası için Cumhur ittifakının da hazır olduğu söylenirken bu konuda çalışma olacağı ve kanunun da baştan sona değişeceği mesajını da verdi. 

Ogun Samast'ın tahliye edilmesi üzerine gelen tepkilere yanıt veren Yıldız, "Son getirilen infaz yasasına göre bu insan çıkmış değil. İnfaz yasasında biz 14 Nisan 2020 yılında yürürlüğe giren yasada adam öldürme tecavüz ve uyuşturucuyu kapsam dışı bıraktık. Ama bilip bilmeden bazı okur yazar takımı konuşuyorlar" dedi.

İNFAZ YASASI DEĞİŞİYOR!

İnfaz yasası ile ilgili değişiklik müjdesi veren Yıldız yaptığı açıklamada, "Bu infaz yasası ile alakası yok. Bu infaz yasasından yararlanamadı. Normal infaz yasasından 3/4'ten, 2/3'ten yararlandı çıktı. 2 yıl önceden tahliye edilmiş lazımmış. Salınmamış ama itiraz etmiş. Burada 2020 yılındaki infaz yasasına göre durumu getirmek haksızlık. Bizim infaz yasamız çok mu iyi. Çok yamalı bir bohçaya dönen infaz yasamız var. Bunun elden geçmesi hatta yeni bir infaz yasası hazırlamamız lazım. Bu konuda diğer partilerden olumlu şeyler duyuyoruz.

Cumhur ittifakı hazır. Bu insanlar bizim insanımız. Bunların hukukunu korumamız gerekir" dedi.