• Haberler
  • Gündem
  • Son Dakika: Başkale'de Türkiye ve İran Arasında Anlaşma İmzalandı

Son Dakika: Başkale'de Türkiye ve İran Arasında Anlaşma İmzalandı

Başkale Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erenler Sınır Karakolu'nda meydana gelen olayın ardından bölgede incelemelerde bulunuldu.

Başkale Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erenler Sınır Karakolu'nda meydana gelen olayın ardından bölgede incelemelerde bulunuldu.

İncelemelere, Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik ve Başkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik katıldı. Salmas'tan gelen Sinci Şehri Hudut Komiseri Yarbay Tohid İbadi liderliğindeki İran heyeti ile bir araya gelindi.

Taraflar, 402 numaralı sınır taşı ve sınır hattı boyunca incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrasında, bir daha böyle olayların yaşanmaması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması amacıyla mutabakat antlaşması imzalandı.

Başkale Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Türkiye-İran Sınırındayız. EYP patlamasının gerçekleştiği sınır karakolumuzda olay yerinde incelemelerde bulunduk. Erenler Sınır Karakolu  İranlı Heyetle bir araya gelen Türk- İran heyetinde Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sn. Mustafa ÇELİK ve  Salmas'a bağlı Sinci Şehri Hudut Komiseri Yarbay Tohid İbadi 402 nolu sınır taşı ve sınır hattında incelemelerde bulunarak bir daha böyle olayların yaşanmaması ve gerekli güvenlik tedbirlerin alınması adına mutabık antlaşması imzalandı.‘’