Steam Türkiye'den çekildi mi, neden çekildi? Steam neden dolarla oyun satıyor?

Türkiye'de oyun sektörünün can damarı olan Steam, Türkiye pazarında önemli bir karara imzasını attı.

Türkiye'de oyun sektörünün can damarı olan Steam, Türkiye pazarında önemli bir karara imzasını attı. Ülke geneli oyun severleri de üzecek bir duyuru yapan platformunda 20 Kasım'dan itibaren de TL işlemlerinin de kaldırılacağı öğrenildi.

20 Kasım'dan itibaren geçerli olacka bu düzenlemeyle beraber de Türkiye'de ki oyunlar sadece dolar üzerinden satılacak.

Steam’de oyun geliştiricileri için özel fiyat belirleme politikası uygulanıyordu. Çoğu oyun dolar kuruna göre çok daha uygun fiyatla ülkemizde satılıyordu.

Ancak yeni alınan kararla birlikte, artık ülkemizde oyunları ucuza alma devri de kapanmış olacak.

STEAM AÇIKLAMA YAPTI

Steam, neden böyle bir karar aldığını şu sözlerle açıkladı:

"Arjantin ve Türkiye’de son yıllarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerin oyunları için uygun fiyatları seçmesini ve güncel tutmasını zorlaştırdı.

Geliştirici buluşmalarımızda ve yuvarlak masa sohbetlerimizde bunu yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk.

Ayrıca, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle bu ülkelerde/bölgelerde Steam ödeme yöntemlerini çalışır durumda tutmakta zorluk yaşadık.

Türkiye’deki Steam müşterileri için oyunları dolar cinsinden fiyatlandırmak, oyuncular ve ortaklar için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlamamıza yardımcı olurken, aynı zamanda bu ülkelerdeki/bölgelerdeki Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmemizi sağlayacaktır." dedi.