Payload Logo
8 Ekim 2023, 18:00
0

Togg’a Rakip BYD Atto 3 Kasım’da Geliyor! Hem Ucuz Hem de Kaliteli

Çin ile elektrikli araç üreticisi BYD’nin İstanbul’da düzenlediği ilk lansmana katıldık ve ülkemize satışta sunacağı ilk model olan BYD3’ün özellikleri ve ilk düşüncelerimizi sizler ile paylaştık.
Togg’a Rakip BYD Atto 3 Kasım’da Geliyor! Hem Ucuz Hem de Kaliteli

Bu araç C-SUV segmentinde %100 elektrikli bir otomobil ve önden çekişli olan SUV’a 50 kilowatt güç ve 31 Nm tork üreten elektrikli motora sahip. Kasım ayında satışı sunulması düşünüldüğünden henüz fiyatına karar verilmedi fakat %10 ÖTV diliminde tutulacağı düşünülüyor.

BYD Geliyor

BYD aracının yan aynalarında NFC ibaresi dikkat çekiyor. Bu da bizlere otomobile girme ve çalıştırma işleminin anahtarı ihtiyaç duymadan bir kart vasıtasıyla gerçekleştirebileceğimizi kanıtlıyor. Arka tarafında ise boydan boya uzanan led stoplar sportif bir görünüm sunarken dikey hava kanalları ve otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını gösteren 3.8 saniye ibresi de vardır.

Hiçbir markaya benzemeyen BYD büyük güçlü bir teknoloji şirketidir. Sadece araba değil birçok ürün ürettikleri için piyasaya karıştırabilir. Ayrıca robot alıp birbirlerine montajlayarak yapmıyorlar arge’ye önem veriliyor hepsi tek tek işlenip montajlanıyor. Ayrıca Çin’de yılda 14 milyona yakın araç üretiliyor bunun en büyükleri BYD. Tesla markasının en büyük rakibi BYD. Yani düşünüldüğünden de güçlü bir marka.

Bu güçlü üretken şirket Şubat 1995 tarihinde Wang Chyanfu tarafından kurulmuştur.

Bu ünlü ve güçlü markanın araçları 2024’ün başlarında Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

28 Nisan 2025, 19:01
14

ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti (sonra bu oldu..)

Bazen hayatı kurtaran şey bir rastlantı değil, doğru soruyu doğru yere sormaktır. Lauren Bannon’un hikayesi, teknoloji ile insan hayatının kesişiminde yeni bir sayfa açıyor.
ChatGPT Mucizesi: Doktorların Kaçırdığı Kanseri Yapay Zekâ Tespit Etti  (sonra bu oldu..)

ChatGPT Sayesinde Gerçek Teşhise Ulaşıldı

Amerikalı iki çocuk annesi Lauren Bannon, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen doktorlardan doğru teşhisi alamayınca yapay zekaya başvurdu ve hayatını değiştiren cevabı aldı. Uzun süren yanlış teşhislerin ardından Bannon, ChatGPT’ye yaşadığı belirtileri danıştı.
Yapay zekâ, ona Haşimato hastalığı ihtimalini sundu ve tiroid peroksidaz antikoru (TPO) testi yapılmasını önerdi. Israrla test talep eden Bannon’un sonuçları, ChatGPT’nin yönlendirmesini doğruladı. Sonrasında yapılan taramalarda tiroidinde kanserli kitleler tespit edildi.
Ocak 2025’te gerçekleşen operasyonla tiroidi ve iki lenf nodu alınan Bannon, “Eğer ChatGPT olmasaydı, yanlış ilaçlar kullanıp kansere zaman kazandıracaktım” diyerek duygularını paylaştı.

Yapay Zekâ Tıp Dünyasında Nerede Duruyor?

Lauren Bannon’un hikayesi, yapay zekanın farkındalık yaratma gücüne dair etkileyici bir örnek sundu. Ancak uzmanlar, bu sürecin sınırlarını da hatırlattı. Dallaslı acil tıp uzmanı Dr. Harvey Castro, ChatGPT gibi araçların teşhis koymada değil, doğru sorular sormada yardımcı olması gerektiğini vurguladı.
Castro, “Yapay zekâ tek başına doktorun yerini alamaz. Tıbbi muayene ve tedavi her zaman profesyonel hekimlerce yapılmalı,” diyerek uyardı. Doğru kullanıldığında yapay zekânın, hastalıkların erken fark edilmesinde güçlü bir araç olabileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilecek Haberlerimiz

Aşağıya kaydırmaya devam edin...