Togg'a Rakip BYD Atto 3 Kasım'da Geliyor! Hem Ucuz Hem de Kaliteli

Çin ile elektrikli araç üreticisi BYD'nin İstanbul'da düzenlediği ilk lansmana katıldık ve ülkemize satışta sunacağı ilk model olan BYD3'ün özellikleri ve ilk düşüncelerimizi sizler ile paylaştık.

Bu araç C-SUV segmentinde %100 elektrikli bir otomobil ve önden çekişli olan SUV’a 50 kilowatt güç ve 31 Nm tork üreten elektrikli motora sahip. Kasım ayında satışı sunulması düşünüldüğünden henüz fiyatına karar verilmedi fakat %10 ÖTV diliminde tutulacağı düşünülüyor.

BYD Geliyor

BYD aracının yan aynalarında NFC ibaresi dikkat çekiyor. Bu da bizlere otomobile girme ve çalıştırma işleminin anahtarı ihtiyaç duymadan bir kart vasıtasıyla gerçekleştirebileceğimizi kanıtlıyor. Arka tarafında ise boydan boya uzanan led stoplar sportif bir görünüm sunarken dikey hava kanalları ve otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını gösteren 3.8 saniye ibresi de vardır.

Hiçbir markaya benzemeyen BYD büyük güçlü bir teknoloji şirketidir. Sadece araba değil birçok ürün ürettikleri için piyasaya karıştırabilir. Ayrıca robot alıp birbirlerine montajlayarak yapmıyorlar arge’ye önem veriliyor hepsi tek tek işlenip montajlanıyor. Ayrıca Çin’de yılda 14 milyona yakın araç üretiliyor bunun en büyükleri BYD. Tesla markasının en büyük rakibi BYD. Yani düşünüldüğünden de güçlü bir marka.

Bu güçlü üretken şirket Şubat 1995 tarihinde Wang Chyanfu tarafından kurulmuştur.

Bu ünlü ve güçlü markanın araçları 2024’ün başlarında Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.