WhatsApp'a reklamlar geliyor! İşte WhatsApp'ta çıkacak reklamlar

Dünyanın en etkili sosyal medya araçlarından birisi olan WhatsApp'a reklamlar geliyor. Reklamsız olarak kullanıma giren WhatsApp uygulaması değişiyor.

Dünyanın en etkili sosyal medya araçlarından birisi olan WhatsApp'a reklamlar geliyor. Reklamsız olarak kullanıma giren WhatsApp uygulaması değişiyor. Gelişen dünya trendlerine uyum sağlayan uygulama da artık her geçen gün daha da değişen WhatsApp, son değişiklik ile biraz can sıkacak.

Son dönemde gelirleri düşen META'nın gelirlerini artırmak amacıyla WhatsApp'a reklam getirmek istediği öğrenilirken gelecek yeni özellikle beraber de artık WhatsApp'ta reklam göreceğiz. Geçen aylarda çıkan reklam haberleri sonrasında da Eylül ayında Meta açıklama yaparken böyle bir şeyinde planlar arasında olmadığına yer verildi. Gelen son dakika haberine göre de işlerin değiştiği belirtildi.

WhatsApp patronu Will Cathcart, reklamla ilgili açıklama yaparken reklamların da gelebileceği sinyali verildi. Catchart konu ile ilgili yaptığı açıklama da, uygulamanın ana hatlarında bir reklam gösterme planlarının da olmadığını fakat diğer yerlerde reklam gösterilebileceğini belirtti. Bu açıklamalara göre de artık WhatsApp'a reklam gelirse sohbet veya ana reklamda reklam gözükmezken şirketin Durumlar kısmında ya da Kanallar kısmına da reklam eklemeyi gündeme aldığı ifade edildi.

Metaverse ve sanal gerçeklik bölümüne milyarlarca dolarlık yatırımlar yapan ve bu durum endişe verici hale gelen şirket, makroekonomik belirsizliklerin hakim olduğu şu dönemde gelirlerini artırmak için reklamlı WhasApp'a geçiyor.