Youtube'de Artık Reklamlar Engellenemeyecek

Gelmiş geçmiş en büyük çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan Youtube yaptığı açıklamada artık tarayıcı eklentisi olarak kullanılan reklam engelleyicilere izin verilmeyeceğini duyurdu.

Video paylaşım platformlarının lideri olan Youtube, kullanıcılarının tarayıcı eklentisi olarak kullanılan reklam engelleyicilerin artık işe yaramayacağını açıkladı. 

Geçtiğimiz yıllarda çıkan reklamlar nedeniyle sürekli şikayet konusu olan Youtube, çıkardığı abonelik sistemi olan Youtube Premium ile üyelik satın alan kullanıcılara reklamsız video izleme deneyimi sundu. 

Kullanılan reklam engelleme eklentilerinin kullanılmasını engelleyen Youtube, kullanıcıların ya reklam engelleyici kullanmamalarını ya da Youtube Premium satın almaları yönünde teşvik ediyor. 

Reklam engelleme eklentilerinin kullanılmasını engellemeye yönelik yapılan testlerde sona gelen Youtube, artık bu sistemi Türkiye'de de kullanmaya başladı. 

Şuana kadar bazı reklam engelleme eklentilerinde videoların izlenmesine izin verilmezken, bazı kullanıcılar ise reklam engelleyiciler ile 3-4 adet video izleyebildiklerini, bazı kullanıcıların ise sorunsuz kullanabildikleri beilrtildi. 

Görünüyor ki Youtube bu sistem üzerindeki çalışmalarını arttırarak, reklam engelleme yöntemini kullanılamaz hale getirimeye çalıştıkları anlaşılıyor.