Zayıflamak İstiyorsanız Bunları Yapmak Şart!

Kadın-erkek ya da genç-yaşlı fark etmeksizin çağımızın problemlerinden birisi de fazla kilolar. Kimi için estetik bir kaygı olan fazla kilolar, aslında sağlık açısından da oldukça büyük tehlikeler içermekte. Peki fazla kilolardan kurtulmak nasıl mümkün? İşte bu hakkında önemli ipuçları yazımında yer alıyor.

Kadın-erkek ya da genç-yaşlı fark etmeksizin çağımızın problemlerinden birisi de fazla kilolar. Kimi için estetik bir kaygı olan fazla kilolar, aslında sağlık açısından da oldukça büyük tehlikeler içermekte. Peki fazla kilolardan kurtulmak nasıl mümkün? İşte bu hakkında önemli ipuçları yazımında yer alıyor.

Tüm dünya genelinde fazla kilolar, çağımızın önemli bir sorunu olarak kabul ediliyor. Konu ile ilgili olarak uzmanlar ve tıp dünyası, fazla kiloların sağlık açısında büyük riskler taşıdığını ifade ediyor. Özellikle genç insanlar, sağlıktan ziyade estetik açısından da fazla kilolardan yakınabiliyor. Hem sağlık için hem de daha estetik bir görünüm için fazla kilolardan kurtulmanın pek çok yolu var. Ancak bu yolları tercih ederken, sağlığı tehlikeye atmamak da önemli. Bu yazıda, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin birkaç önemli noktasından bahsedeceğiz.

Kilo Vermek İstiyorsanız Yaşam Tarzınızı Değiştirin

Eğer fazla kiloya sahipseniz ve bu durum sizin için bir sorun teşkil ediyorsa, demek ki yanlış yaptığınız bir şeyler var. Bu noktada ilk yapmanız gereken yaşam tarzınızı değiştirmek olacak. Yaşam tarzının içerisinde beslenme ve egzersizler, günlük rutinler önemli bir yer tutuyor.

İlk olarak kişilerin uyku düzeninde bir iyileştirme yapması gerekiyor. Çünkü kaliteli ve iyi bir uyku, vücudumuz tarafında üretilen hormonların sağlıklı bir şekilde salgılanmasını sağlar. Bu konuya dair basit bir örnek vermek gerekirse, uyku konusunda yaşana sorunlar, vücudumuz tarafından üretilmekte olan leptin hormonunu etkilemektedir. Leptin hormonu, bizim tokluk hissimize etki etmekte olan birinci faktörler arasında yer alır. Düzenli bir uyku hem hormonların dengeli salgılanmasını hem de gece yemek yemenin önüne geçecektir.

Kilo konusunda etkili olan bir diğer faktör ise elbette beslenmedir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız kesinlikle dengeli bir diyet tercih etmeniz gerekmekte. Karbonhidrat, yağ ve protein alımına özellikle dikkat etmekt gerekiyor. Diyetinizde zeytinyağı, fındık ve tohum yağları tercih etmek iyi olacaktır. Bununla birlikte diyetinizde lifli gıdalara yer vermeli ve gün içinde bol su içmeyi unutmamalısınız. Yine beslenme ile ilgili olarak, kuruyemiş, taze meyve ve sebze gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmek önemli. İşlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmanızda fayda var.

Elbette sağlıklı bir şekilde kilo vermenin bir diğer şartı ise egzersiz. Sadece kilo vermek için değil genel olarak sağlığınızı korumak için hareketsiz bir yaşam tarzından olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Bunun yerine kendinize en uygun şekilde bir egzersiz programı oluşturmalı ve bunu günlük rutininizde uygulamalısınız.

Uzmanlar, yaşam tarzındaki bu tür değişikliklerin kilo vermede büyük önem taşıdığını ifade ediyorlar. Piyasada yer alan bitkisel ürünlere, etkisi tam bilinmeyen ilaçlara ve sağlıksız diyet programlarına ise uzmanlar temkinli yaklaşılması gerektiğinin de altını çiziyorlar.