2023 2. ek mtv gecikme faiz oranı ne kadar?

Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği ek MTV ödemelerinde yeni bir detay ortaya çıktı.

Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği ek MTV ödemelerinde yeni bir detay ortaya çıktı. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu'nun verdiği demece göre, ek MTV ödemelerini belirtilen süre içinde gerçekleştirmeyen araç sahipleri, ana ödeme tutarına ek olarak bir de faiz ödemek durumunda kalacaklar.

"Ek MTV’nin ilk taksitinin 6 Eylül’e kadar ödenmesi gerekiyordu" diyen Babuşçu, "Bu dönemi kaçıran araç sahipleri ilk taksiti aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile 6 Ekim'e kadar ödeyebilecek. 7 Ekim'den sonra % 5 iki aylık gecikme faizi ile ödenecek" ifadelerini kullandı.

EK MTV 2023 GECİKME FAİZ ORANI

Ek MTV'nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı. 6 Ekim'e kadar ilk taksit yüzde 2,5 gecikme faiziyle ödenecekken 7 Ekim sonrası %5 iki aylık gecikme faiziyle ödenecek.

EK MTV ÖDEMESİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.