Apple ucuz iPhone üretiyor! iPhone SE 4 özellikleri açıklandı

Türkiye'de Apple, geçtiğimiz yıllarda iPhone 13 serisinde daha küçük ekranlı "mini" modeline yer verdi.

Türkiye'de Apple, geçtiğimiz yıllarda iPhone 13 serisinde daha küçük ekranlı "mini" modeline yer verdi. Satışların pek iyi gitmemesi sebebiyle şirket iPhone 14 ve 15 serisinde model de tanıtmadı.

Apple'ın da bunun yerine iPhone SE 4'ü çıkarmayı planladığı ifade edilirken telefonla ilgili yeni sızıntılar da geliyor.

iPhone SE 4 nasıl olacak?

Yeni nesil iPhone SE modeli ile iPhone 14 mini boşluğu doldurulacak ve önceki SE modellerinde olduğu gibi de tek ana kamera ile karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz günlerde de telefonla ilgili yeni detaylar da geldi.

Ghost isimli proje altında geliştirilen cihazın da, iPhone 8 tasarımını geride bırakacak ve iPhone 14'e oldukça da benzer bir görünüşe sahip olacak. 

İddiaya göre yeni SE modeli, 48 MP bir kameraya sahip olacak. Söz konusu kameranın iPhone 14 Pro veya iPhone 15’te kullanılan kamera ile aynı olma ihtimali de var. Telefonun arka kısmında ikinci bir kameranın yer alması beklenmiyor.

Avrupa Birliği yasası gereği iPhone 15 ailesinde USB-C girişine yer veren Apple, iPhone SE4'te de USB-C girişini kullanacak.

iPhone SE 4 ne zaman çıkacak?

Apple'ın tedarik zinciri ortaklarına göre, şirketin 2024 yılı için iPhone SE 4 planı bulunmuyor. Bu nedenle, telefon için en erken 2025 yılına işaret ediliyor.

500 dolar civarında bir fiyat etiketiyle satışa sunulması beklenen iPhone SE 4 için uzun bir süre daha beklememiz gerekebilir.