Bodrum Sular Altında Kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda dere taştı. Derenin taşması sonucunda 4 kişi ve bir kedi su içinde mahsur kaldı.

Yoğun yağış sebebi ile Bitez Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu, evleri su bastı. Yaşanan olayda, dere kenarındaki bir evin demir kapısı kırılarak içeri su doldu, bahçe ve ev sular altında kaldı. Bu durumdan etkilenen 4 kişi ve bir kedi ise olay yerinde mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ve polis ekipleri, mahsur kalanları kurtardı.

Dere kenarındaki evler ve bazı işletmeler de su altında kalmış durumda. Ayrıca yağışın etkisiyle yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler, su birikintilerinin bulunduğu noktalarda zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda rögarlardan taşmalar meydana geldi.

Öte yandan Konacık Mahallesi ve Gümbet Mahallesi de yoğun yağışlardan olumsuz bir şekilde etkilendi. Konacık Mahallesi’nde bulunan açık pazar yerinde, esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Tentelerden sızan yağmur suları sebebiyle esnafın ürünleri ıslanırken esnaf, tentenin çökmesini engellemek için ellerindeki sırıklarla tenteye destek vererek dakikalarca bekledi. Gümbet Mahallesi'nde ise devrilen bir ağaç, aydınlatma direğini devirerek yolun trafiğe kapanmasına neden oldu.