• Haberler
  • Sağlık
  • Canan Karatay Uyardı Çocukların Sakat ve SMA Doğmaması İçin Bunu Kesinlikle Yapmayın

Canan Karatay Uyardı Çocukların Sakat ve SMA Doğmaması İçin Bunu Kesinlikle Yapmayın

Ezberleri bozan açıklamaları ile hep gündem olan profesör doktor Canan Karatay TGRT habere bilinmeyen çok özel açıklamalarda bulundu.

Hamilelere şeker yüklemesine ilişkin konuşan Karatay çok ciddi şekilde uyarılarda bulundu. Şeker yüklenmesinin, olduğu gibi anne karnındaki bebeğe iletildiğini aktaran Karatay “çocuklar şeker yüklemesi yüzünden sakat ve engelli doğuyor.” Dedi.

Sağlıklı ve beslenme konusunda ezber bozan açıklamaları ile Türkiye'de sürekli göz önünde olan Canan Karatay TGRT haber'de bir programa konuk oldu. Karatay yine gündem olacak açıklamalarda bulundu. Beslenme düzeninde bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceğine dair birçok konuyla alakalı konuşan Karatay anne ve baba adaylarında da ciddi uyarılarda bulundu.

Karatay Uyardı

Yıllardır evine ekmek sokmadığında aktaran Karatay ekmeklerin çok tehlikeli toksinlerle dolu olduğunu ve buğdayın tarladan fabrikaya gidene kadar ilaçlandığını anlatan Karatay “bu ekmek değil bizim çocukluğumuzda yediğimiz o güzel ekmeklerle alakası yok” diyerek eklemelerde de bulundu.

Kemik suyu ve turşu suyunun günün her saatte tüketilebileceğini belirten Karatay “çok güçlü bir besindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir ki bu kış aylarında çok önemli bir rol oynar. Kelle paça özellikle ayak paça da çok önemli ama mutlaka evde kendiniz yapmasını dışarıda yapılanlara katkı maddesi katılabiliyor Bu yüzden evde yapılan doğal olanı daha sağlıklı ve daha vitaminlidir.” ifadesini kullandı.

Yüksek kolesterolün faydası olduğunu düşük kolesterolün tehlikeli ve işe yaramaz olduğunu söyleyen Karatay “hayvansal yağ çok önemli, yıllarca bize hayvansal yağlar yemeyin margarin yiyin dediler fakat doğal yağlar hepsinden daha sağlıklı özellikle ayak paçada her türlü mineral vitamin var.” diye konuştu.