• Haberler
  • Ekonomi
  • Depremzedelere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi başvurusu nereden nasıl yapılacak?

Depremzedelere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi başvurusu nereden nasıl yapılacak?

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Depremzedelere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi başvurusu nereden nasıl yapılacak? Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı. Deprem bölgesinde ki KOBİ'lere yeni kredi paketini duyuran Erdoğan sonrası açıklanan kredi paketinde de depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlara, belirli şartları da taşımaları durumunda faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

“Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” adı altında başlatılan kampanyaya kısa sürede rekor düzeyde başvuru oldu.

Programla işletmelere 200 bin lira ile 750 bin lira arasında destek sağlandığını söyleyen İbrahimoğlu, deprem bölgelerinden yapılan başvurular ile ilgili, “Deprem bölgelerinde şu anda başvurularımıza baktığımızda, başvurunun yoğunluğunun da çoğunluğunun da buradan olduğunu bilmenizi isterim. 3 gün içerisinde 8 bin başvuru almışız. Bu başvuruların yüzde 22’si Hatay’dan.

“Açıklanan faizsiz kredi paketinin toparlanma sürecindeki üyelerimiz için ciddi bir kaynak ve destek olacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu da bir açıklama yaptı ve işletmeler için başlatılan kredi paketi için, “Depremde hasar almamış ama ticari kaybı olan işletmelerimizin de desteklerden faydalanması gerekliliğini dile getirmiştik. Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı. Bu karar, afetin yaralarını sararken ülkemizi deprem başta olmak üzere tüm risklere karşı daha dirençli hale getirme yönünde umut vericidir” ifadelerini kullandı.

KREDİ BAŞVURULARI 

Dünya Bankası'nın da finanse ettiği söz konusu programda az orta ve ağır hasarlı işletmelere faizsiz kredi verilecek. İşletmenin olduğu il hasar durumu ve işletme ölçeğine göre destek miktarı artacak. 2 yıl geri ödemesiz verilecek kredi, 3. yılda 3 eşit taksitle geri ödenecek.

DEPREMZEDE FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU

Söz konusu faizsiz krediye başvuru yapmak için bulunduğunuz şehrin KOSGEB müdürlüğüne gidin. Başvurular bölge müdürlüklerinden yapılacak.