• Haberler
  • Gündem
  • Eski Diyanet Başkanı Lütfi Doğan Hayatını Kaybetti

Eski Diyanet Başkanı Lütfi Doğan Hayatını Kaybetti

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde tedavi görmekte olan 93 yaşındaki Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sosyal medya hesabından eski Başkan Doğan için taziyede bulundu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı olan 93 yaşındaki Lütfi Doğan bir süredir tedavi görmekte olduğu Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sosyal Medya Hesabından Taziyede Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal medya hesabından tedavi görmekte olduğu hastanede yaşamını yitiren eski Diyanet İşleri Lütfi Doğan için taziye mesajı paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Diyanet İşleri eski başkanlarından, ülkemizin yetiştirdiği en önemli İslam alimlerinden, dava ve gönül adamı Lütfi Doğan Hoca'mızın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Muhterem Lütfi Doğan Hoca'mıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, dava ve yol arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Siyasete Davet Etti 
Milli Görüş hareketinin kurucularından ve eski Başbakan olan Necbettin Erbakan'ın daveti ile siyasete atılan eski Başkan Doğan Milli Selamet Partisi'nde 1973-1980 yılları arasında Erzurum Senatörü olarak iki dönem görevde bulundu. 

1980'de meydana gelen askeri darbede Kirazlıdere tutukevi'nde 8 ay tutuklu olarak kalan Doğan, 1991 yıllarından itaberin 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak Mecliste yerini aldı. 

Ayrıca Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Doğan, bir takım arkadaşlarıyla birlikte 1987 yılında İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı'nı (İSİLAY) kurdu. Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu dönemde vakfın Keçiören ve Balgat'da bulunan müesseselerinde ilerlemiş yaşına rağmen halen faaliyetlerini sürdürüyordu.