• Haberler
  • Gündem
  • Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi desteği nereden başvurulur?

Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi desteği nereden başvurulur?

Türkiye'de Kabine'de daha önce gündem maddesi olan ve kendi işini kuracaklara verilecek faizsiz kredi detayları belli oluyor.

Kendi işini kuracaklara faizsiz kredi desteği nereden başvurulur? Türkiye'de Kabine'de daha önce gündem maddesi olan ve kendi işini kuracaklara verilecek faizsiz kredi detayları belli oluyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kabine bugün 31 Ekim 2023 Salı günü itibariyle toplanıyor. Her 2 haftada bir yapılan Kabine toplantısında yeni yasama döneminde önemli konular ele alınırken dünya gündemine dair de açıklamalar geliyor.

Bu hafta kabine toplantısında önemli gündem başlıkları yer alıyor. Bu gündem başlıkları arasında da şüphesiz kendi işini kuracak vatandaşlara da faizsiz kredi desteği verileceği öngörülüyor.

KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA FAİZSİZ KREDİ

Kendi işini kurmak isteyen gençleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz hafta gelen açıklamada Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla gençlere faizsiz kredi verileceği açıklandı.

Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla gençlere verilecek 48 ay vadeli faizsiz krediye baktığımızda ödemelerin 2 sene boyunca yapılmayacağı, 2 seneden sonra ödemelerin başlayacağı ve faizsiz şekilde bankaya geri ödeneceği bildirildi.

Faizsiz şekilde verilecek kredi ile birçok genç, kendi işini kuracak. İşini kurması ve 2 senede işini oturtarak belirli bir gelir elde ettikten sonra geri ödemeler başlayacak. Bu şekilde hem gençlere iş kurma hayallerini hayata geçecek hem de kurdukları işlerde en az 1-2 personel çalıştırarak istihdama katkı sağlayacak. Ülke ekonomisi için oldukça önemli olan bu projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekleyen gençler, bankanın kurulmasından sonra başvurularını yapabilecek.

KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU

Söz konusu iş kurma kredi iiçin başvurular internet üzerinden başlayacak. Gençler, e devlet kapısı üzerinden kurmak istedikleri iş projesini bankaya iletecek ve değerlendirme sürecinden sonra belirlenen kişilere faizsiz kredi kullandırılacak.