• Haberler
  • Gündem
  • KYK kız yurdunda vefat eden Zeren Ertaş kimdir, kaç yaşında, hangi bölümde?

KYK kız yurdunda vefat eden Zeren Ertaş kimdir, kaç yaşında, hangi bölümde?

Türkiye'de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nad dün meydana gelen trajik asansör kazasında bir kız öğrenci vefat etti.

Türkiye'de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nad dün meydana gelen trajik asansör kazasında bir kız öğrenci vefat etti. Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Öğrenci yurdunda yaşanan bu korkunç olay, tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Olay, Aydın’ın Efeler ilçesinde yer alan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşandı. Yurtta bulunan asansöre fazla sayıda öğrenci binince asansör, aşağıya doğru hareket etmeye başladı. Bu hareketin hemen ardından Zeren Ertaş, asansörden çıkmaya çalışırken duvarla asansör arasına sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen acil ekipleri, genç kızın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili olarak, “Yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişi binmiş. Asansörün birinci kattayken henüz kapı tam kapanmadan harekete geçtiğini öğrendik.” ifadelerini kullandı. Panikleyen öğrencilerden biri olan Zeren Ertaş’ın, asansörden dışarı çıkmaya çalışırken yaşanan kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Olayın ardından yurt önünde toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, yaşanan bu trajik olay karşısında büyük üzüntü yaşadı. Yapılan ihbar sonrası olay yerine sevk edilen itfaiye, jandarma ve polis ekipleri, incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Zeren Ertaş Kimdir?

Hayatını kaybeden Zeren Ertaş, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf öğrencisiydi. Genç yaşta aramızdan ayrılan Ertaş’ın vefatı, üniversite camiasında ve tüm Türkiye’de büyük bir üzüntüye sebep oldu.

Vali Canbolat, yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, “Maalesef bir öğrencimizi kaybettik” diyerek yaşanan bu acı olayın derin üzüntüsünü dile getirdi.