• Haberler
  • Magazin
  • Masterchef Metin'den Önemli Açıklamalar: 'Onuru Olan Bir Neslin Torunuyum'

Masterchef Metin'den Önemli Açıklamalar: 'Onuru Olan Bir Neslin Torunuyum'

Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele devam ederken, Metin'in elenerek yarışmaya veda etmesi herkesi şaşırtmıştı. Önceki sezonun şampiyonu olan Metin'in kendi isteği ile elendiği ortaya çıktı. Tanya ile yaşadığı talihsizlik sonucu yarışmaya veda eden eski şampiyon, olay yaratacak bazı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Mavi Takım’da yarışan Metin Yavuz, takımının Kırmızı Takım karşısında 8-1’lik yenilgisinde tek puan alan yarışmacıydı. Ancak Mavi Takım kaptanı Cemre, potaya takımı için tek puan alan Metin yolladı. Cemre’nin bu kararı yarışmacılar dahil tüm herkesi şaşırtmıştı. Cemre ise “Metin nasılsa çıkar potadan” şeklinde açıklama yapmıştı.

Eleme potasında Batuhan, Cemre, Tahsin, Tanya, Metin, Esra ve Barbaros yer almıştı. Mücadele esnasında, Metin’in dolaptaki tabakları karıştırması ile olanlar oldu. Metin, kendi tabağı diye Tanya’nın tabağını almış ve sonrasında Tanya’nın “bu tabak benim değil” demesi ile olay ortaya çıkmıştı. Bu olay üzerine şefler, iki yarışmacının da tabağını değerlendirmeye almadı. Böylece Tanya ve Metin, direkt ikinci etaba yollandı.

Yarışmaya Veda Eden Metin’den İlginç Açıklamalar

İkinci eleme oyununa Tanya ve Metin’in yanı sıra, Barbaros ve Batuhan da dahil olduğu. Yarışmacılara verilen yemekleri başarı ile yapan Barbaros ve Batuhan, 17. Haftaya geçerken, Metin ve Tanya son ikiye kaldı. Ardından şeflerine açıklaması ile Masterchef All Star’a veda eden ismin Metin olduğu duyuruldu. Bu durum, hem şefleri hem yarışmacıları hem de izleyenleri oldukça şaşırttı.

Metin’in elenmesinin ardından yaptığı konuşma ile birlikte, kendisinin bilerek elendiğini düşündürttü. Oldukça başarılı bulunan Metin’in bu aşamada elenmesini kimse beklemiyor ve onun finalde yarışacağı düşünülüyordu. Somer Şef’in sorusu üzerine Metin’in cevabı, bu iddiayı güçlendirdi.

Metin, son etapta bir gözünün Tanya’nın tezgahında olduğunu ifade etti. Orada işlerin yolunda gitmediğini fark ettiğinde kendisinin de odaklanamadığın ifade eden Metin, tabağı çıkarmama kararı almış gibiydi. Yarışma esnasında yanlışlıkla Tanya’nın tabağını alarak, Tanya’nın da ikinci etaba geçmesine neden olduğu için kendini suçlayan Metin, “Kimsenin hakkına girmediğim için mutluyum. Bazen kaybederek de kazanırsınız.” Gibi ifadeler de bulunmuştu.

Instagram hesabından da paylaşım yapan başarılı isim Metin, “Mesterchef’in bir üyesi olmak gurur verici ama çok sevdiğim ekibe veda ettim. Onurlu bir neslin torunuyum ben, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” dedi. Bu paylaşım üzerine eski yarışmacılardan olan Burak Kaya ise “Çok üzüldüm ve sana kızdım! Sen şampiyon olmalıydın! Ama adamlığın şampiyonu oldun!” şeklinde yorumda bulundu.