Yağışlar Sonrası İstanbul Barajlarında Son Durum

İstanbul'da son 29 gün içerisinde gerçekleşen yağışlardan sonra baraj doluluk oranları hakkında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklama yapıldı. Barajlardaki doluluk oranı, son bir ayda önemli miktarda artış gösterdi.

11 Kasım Cumartesi gününden bu yana devam eden yağışlar, kentin su kaynaklarında önemli bir artışa neden oldu. İSKİ, barajlardaki su miktarındaki güncel durumu paylaştı. Uzun bir kuraklık döneminden çıkan İstanbul’un dünkü sabah saatlerinde baraj doluluk oranı %35.68'e ulaşmıştı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım Cumartesi gününden itibaren devam eden sağanak yağışlar sonucunda baraj doluluk oranları artmaya devam ediyor. 9 Aralık Cumartesi günü itibariyle, İstanbul'daki barajların doluluk oranı %37.27'ye ulaştı. Bu süreçteki yağışlarla birlikte 11 Kasım'dan bu yana baraj doluluk oranlarında %21.09 artış kaydedildi. Bu hafta sonu da İstanbul’da kuvvetli yağış bekleniyor. Bu da barajların doluluk oranını daha da artıracak gibi görünüyor.