• Haberler
  • Gündem
  • Kur'an ve Diğer Kutsal Kitapların Yakılması Yasaklandı!

Kur'an ve Diğer Kutsal Kitapların Yakılması Yasaklandı!

Danimarka Parlamentosu'nda, muhalefet partileri arasında saatler süren tartışmaların ardından, dini kitapların ve kutsal yazıların halka açık alanlarda yakılmasını yasaklayan yasa kabul edildi. Yasaya 94 evet, 77 hayır oyuyla onaylanmış oldu.

Danimarka Parlamentosu'nda dün yapılan ateşli tartışmalar sonucunda kabul edilen yeni yasaya göre, kutsal yazıların ve kutsal kitapların halka açık alanlarda yakılması, lekelenmesi, çiğnenmesi ya da tekmelenmesi gibi faaliyetler suç sayılacak ve bu tür eylemlerde bulunanlar 2 yıla kadar hapis ya da para cezasına çarptırılacak. Tartışmalar sırasında, hükümet yetkililerinin kürsüye gelmemesi büyük tepki çekti.

Yeni yasaya göre, kutsal dini kitaplar olan Kur'an, İncil, Tevrat ve Zebur'un halka açık olanlarda yakılması, parçalanması, bıçakla kesilmesi gibi eylemler yasaklanacak. Yasak, sadece bu kitapları değil, kutsal kitap gibi görünen diğer nesneleri de kapsayacak şekilde genişletilecek. Diğer yandan bu yasa tasarısı parlamentoda görüşülürken, Kopenhag'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği binası önünde, Kur'an-ı Kerim yakma girişiminde bulunuldu.