• Haberler
  • Gündem
  • Mersin'de FETÖ ve PKK'ya Operasyon: 12 Kişi Gözaltına Alındı

Mersin'de FETÖ ve PKK'ya Operasyon: 12 Kişi Gözaltına Alındı

Mersin'de TEM Şube Müdürlüğü tarafından PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürülğü ekipleri tarafından terör örgütü FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin engellenerek deşifre edilmesi için başlattığı çalışmalar neticesinde, haklarında örgütün gizli haberleşme sistemi olan eagle isimli programı kullandıkları belirlenen, ilçe imamı, askeri mahrem imamı, adliye mahrem imamı olarak faaliyet gösteren şahıslarla irtibata geçtikleri tespit edilen, ayrıca örgütün iltisaklı KPSS çalışma evlerinde sorumlu olarak faaliyet yürüten, kullandıkları telefonlar ile örgüt içinde gizli haberleşmeler ile büfe/ankesörlü telefonlardan mahrem imamlarca arananlar ile haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan 6 şahıs ve PKK/KCK terör örgütünde daha önceki dönemlerde Suriye'de üst düzey silahlı/ideolojik eğitimlerde bulunan, şehire illegal yollarla gelen bir örgüt üyesini ve örgüt mensubunun şehirde barınmasına ve saklanmasına yardımda bulunan 6 şüpheli belirlendi. Bugün sabah saatlerinde operasyon başlatan polis ekipleri, Özel Harekat ve dron yardımıyla tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Kapılar koçbaşlarıyla kırılarak belirlenen adreslere girildi, operasyon yapılan bölgelerde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Polis ekiplerinin operasyon yapılan adreslerdeki ev aramaları halen devam ediyor.