Buse Şenyürek

En Kolay 20 Para Kazanma Yöntemi

Buse Şenyürek

En kolay 20 para kazanma yöntemi sayesinde siz de kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. İhtiyaçlarımızın ve tüketimimizin gittikçe arttığı şu dönemlerde, kendimize ekstra para kazanma yöntemleri sağlamak oldukça önemli bir hale gelmiştir. Bunu yapmak için de kendi hayatımız dahilinde araştırmalarda bulunmalıyız. Özellikle de ek gelir yöntemlerinden hangisi veya hangilerinin bize daha iyi uyduğunu tespit etmeliyiz. Daha sonrasında ise bu yöntemleri birer birer hayata geçirebiliriz. Biz de sizler için bir içerik hazırladık ve para kazanabileceğiniz farklı önerilerde bulunduk. İşte, en kolay 20 para kazanma yöntemi…

 

En Kolay Para Kazanma Yöntemleri

  1. Eski Kitaplarınızı Satabilirsiniz
  2. El İşi Yapmak
  3. Bakıcılık Hizmeti Sağlayabilirsiniz
  4. Staj Yapmak
  5. Part-time Çalışabilirsiniz
  6. Serbest Çalışma Modeli
  7. Danışmanlık Hizmeti Vermek 
  8. Blog Reklamları 
  9. Eski Eşyalarınızı Satabilirsiniz 
  10. Fikirlerinizi Satabilirsiniz 
  11. Editörlük Hizmeti Verebilirsin 
  12. Makale Yazabilirsiniz 
  13. Gizli Müşteri Olabilirsiniz 
  14. Arabanıza Reklam Alabilirsiniz 
  15. Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirebilirsiniz 
  16. Al - Sat Yapabilirsiniz 
  17. Online Oyun Danışmanlığı 
  18. Geri Dönüştürülebilir Malzemeler 
  19. Fotoğrafçılık Yapabilirsiniz 
  20. Kendi İşinizi Kurabilirsiniz

Eski Kitaplarınızı Satabilirsiniz

Kitaplar, hayatımızın en önemli öğreticileri arasındadır. Bize birçok anlamda katkı sağladıkları, tartışmaya dahi açılamaz. Birçok kişi, kitabı okuduktan sonra onu saklamayı tercih ediyor. Ancak siz, okumuş olduğunuz kitaplarınızı satarak kendinize bu alanda kazanç sağlayabilirsiniz. Kitap fiyatlarının da oldukça yüksek olması, ikinci ek kitap piyasasının önünü açmaktadır. 

El İşi Yapmak

En kolay 20 para kazanma yöntemi arasında el işi yapmak da var. Bunu sadece örgü örmek olarak algılamayın. El marifetinizle yaptığınız her bir şey, size maddi kazanç olarak geri dönecektir. Mesela güzel pasta ve benzeri ürünler de el işi yapmak kategorisine dahildir. Ve bu yaptıklarınızı satarak kazanç sağlayabilirsiniz. 

Bakıcılık Hizmeti Sağlayabilirsiniz

Çocuklarla, yaşlılarla ve evcil hayvanlarla aranız iyiyse, bu alanda bakıcılık hizmeti sağlayabilirsiniz. Üstelik bakıcılık başvurusu yapabileceğiniz birçok farklı şirket mevcut. İnsanlar, değer verdiklerine göz kulak olmanız ve onlara yardım etmeniz durumunda size hatrı sayılır miktarlarda ödeme yapacaktır. 

Staj Yapmak

Eğer yeterli vaktin varsa, herhangi bir iş yerinde staj yapabilirsin. Bu ek iş yöntemi, sana hem para kazandıracak ve hem de o işi öğrenmene yardımcı olacaktır. 

Part-time Çalışabilirsiniz

Günümüzde artık birçok farklı iş sektörünün part time çalışma seçeneği de bulunuyor. Siz de bu seçenekleri değerlendirerek, aylık kazancınızı çok daha arttırma şansını elde edersiniz. 

Serbest Çalışma Modeli

Eğer yetenekli olduğunuz veya bilginizin mevcut odluğu konular varsa, o konular dahilinde serbest çalışma modellerini tercih edebilirsiniz. Mesela içerik yazma konusunda yetenekliyseniz, internet siteleri için blog yazıları veya bilgilendirci içerikler hazırlamanız mümkündür. Bunun dışında programlar üzerinden tasarımlar yapabilir, yazılımlar yapabilir ve sosyal medya yöneticiliğini de tercih edebilirsiniz. Online çalışma olarak da bilinen serbest çalışma modeli, günümüzde olduğu gibi gelecek yıllarda da sıkça tercih edilen bir sektör konumunda yer alacaktır. 

Danışmanlık Hizmeti Vermek 

Eğer üstesinden gelirim diyorsanız, danışmanlık hizmeti vermek de harika bir para kazanma yöntemidir. Burada, bilgili ve yetenekli olduğunuz konularda insanlara yol gösterirsiniz. Bu özel ders danışmanlığı olur, web site yapımı danışmanlığı olur, mülakat danışmanlığı veya kişisel gelişim danışmanlığı da olabilir. Aklınıza gelebilecek tüm meslek ve iş grupları dahilinde danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. 

Blog Reklamları 

Eğer bir blog sitesi sahibiyseniz, bu alanda çok iyi miktarda paralar kazanabilirsiniz. Kullanıcı trafiğinin yüksek olduğu blog siteleri, reklam yoluyla para kazanabilir. Özellikle de blog sitenin içeriğine uygun reklamlar vermeniz, kullanıcıların da bu reklamlara tıklama oranını arttıracaktır. Mesela seyahat yazıları ve gezilecek yerler konulu blog siteniz var diyelim. Bu sitede otel reklamı paylaşmak, reklamlara gelen tıklamaları arttırır. Bu sayede elde ettiğiniz kazanç miktarı da artış gösterir. 

Eski Eşyalarınızı Satabilirsiniz 

Günümüzde ikinci el satışı da ciddi seviyelere ulaşmış durumdadır. Böyle bir sektörün doğmasındaki en birincil sebep ise elbette ki artan hayat pahalılığıdır. Kullanmadığınız ve sizin için manevi değeri olmayan eşyalarınızı, talep gösteren kişilere satabilirsiniz. Üstelik ülkemizde bunun için Letgo ve Dolap gibi çok bilindik platformlar da mevcuttur. Bu sayede aynı zamanda yaşam alanınızı da temizlemiş ve rahatlatmış olursunuz. 

Fikirlerinizi Satabilirsiniz 

Bir fikir ortaya koymak ve bunu geliştirmek, önemli bir para kazanma yöntemidir. Çünkü hangi alan olursa olsun, o alanda ortaya atacağınız önemli bir fikrin alıcısı mutlaka bulunur. Mesela yazarlar, gazeteciler ve diğer birçok meslekteki kişiler, kendileri için değişik ve yeni fikir arayışları içerisindedir. Kendilerine bu alanda yardımcı olan fikir sahiplerine ise ciddi paralar ödemekten de asla çekinmezler. 

Editörlük Hizmeti Verebilirsin 

Bir içerik yazarı olmasanız bile, o kişiler tarafından hazırlanan içeriklerin son aşamasını siz şekillendirebilirsiniz. Bunun için iyi bir hayal gücüne ve o içeriğin insanlarda çağrıştıracağı şeylere önem vermeniz yeterlidir. Belki de sizin o içerikte değiştireceğiniz küçük bir kısım, insanlardaki genel algıyı son derece pozitif yönde değiştirecektir. Veya da yazarların olası yanlış ve eksikliklerini de yine siz fark edersiniz. Hem bu işi yaparken gün geçtikçe müşteri sayınız da artar ve zamanla çok daha fazla para kazanmaya başlarsınız. 

Makale Yazabilirsiniz 

Makale yazmak, özellikle de edebi yönü kuvvetli olan insanların en birincil para kazanma yöntemleri arasındadır. Eğer sizin de böyle bir yeteneğiniz varsa, makale yazmayı en kolay 20 para kazanma yöntemi arasında ilk sıraya koyabilirsiniz. Site sahipleri, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için sizin makalelerinize ihtiyaç duyacaktır. Ve siz de bu kişilere makale satarak ek iş veya da asıl işinizi icra etmiş olursunuz. 

Gizli Müşteri Olabilirsiniz 

Özellikle de büyük şirketler, sağlamış oldukları hizmetlere karşılık olarak müşterilerden gelecek yorum ve fikirleri çok merak ederler. Ve bu doğrultuda da gizli müşteri denen bir iş sektörü ortaya çıkmıştır. Gizli müşteri olarak günde 4 - 5 saat kadar mesai harcarsınız. Bir markanın ürün veya hizmetlerini değerlendirerek yetkili kişilere bildirimlerde bulunursunuz. Gizli müşteri olarak çalışmak, hem çok kolay ve hem de eğlenceli bir para kazanma yöntemidir. 

Arabanıza Reklam Alabilirsiniz 

Günümüzde, araba reklamları da çok önemli yerlere geldi diyebiliriz. Mesela dışarı çıktığınızda, siz de üzerinde reklam olan araçları görmüşsünüzdür. Elbette ki bu arabaların her biri o markaya ait değildir. O araçların birçoğu, bilinirliğini arttırmak isteyen şirketlerden reklam almışlardır. Tek yapmanız gereken şey ise aracınızın bazı kısımlarına ilgili şirketlerin isimlerini, logolarını veya hizmetlerini yapıştırmaktır. Yani aslında fiziken hiçbir şey yapmadan ek kazanç sağlamış oluyorsunuz. 

Evinizdeki Boş Alanları Değerlendirebilirsiniz 

Eğer evinizde kullanmadığınız alanlarınız varsa, bu alanları kiraya verebilirsiniz. Bu konuda insanlara güvenmiyorsanız, asıl tercihiniz öğrenciler olabilir. Yani lüks takıntısı olmayan, olabilecek en rahat şekilde hayatını idame ettirmeye çalışan kişiler, aynı zamanda size de kazanç sağlayabilecektir. Hem böylesine bir hizmetin ev tutmak veya yurtta kalmaktan daha ekonomik olduğu da bir gerçek. Yani burada hem siz, hem de odanızı kiraya verdiğiniz kişi kazançlı çıkacaktır. 

Al - Sat Yapabilirsiniz 

Bunu kısacası ticaret yapmak olarak tanımlayabiliriz. Herhangi bir ürünü ilk olarak siz satın alabilir ve onu daha yüksek fiyattan başkalarına satabilirsiniz. Ayrıca tamirat gerektiren bir ürünü çok düşük fiyatlara alıp, tamirini gerçekleştirdikten sonra çok daha pahalıya da satabilirsiniz. Normal bir ürünü al - sat yaparak %25 veya %50 oranlarında kâr elde etmeniz mümkündür. Eğer tamir edip satarsanız, o ürünün fiyatı direkt olarak birkaç katına çıkar. Böyle bir yöntemle iş hayatına başlayıp sonrasında bunu şirkete dönüştüren çok fazla kişi vardır. 

Online Oyun Danışmanlığı 

En kolay 20 para kazanma yöntemi arasındaki bu maddeyi muhtemelen ilk defa duymuşsunuzdur. Hatta ilk duyduğunuzda bu size biraz inandırıcı gelmemiş olabilir. Ancak oyun danışmanlığı yaparak para kazanmanız gayet de mümkündür. Oyun sektörü, yapay zekanın da gelişmesiyle birlikte günümüzde apayrı bir boyuta ulaştı. İnsanlar, oyunlara o kadar düşkün bir hale geldiler ki, oyunlarla ilgili herhangi bir sorun veya soruları olduğu zaman bunu bilir kişilere soruyorlar. Siz de kendinizi oyun dünyasında bilgili hale getirirseniz, oyun severlerin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Bu da size elbette ki para kazandıracaktır. 

Geri Dönüştürülebilir Malzemeler 

Geri dönüştürme eylemi, hem doğaya karşı atılan olumlu bir adım ve hem de sektörler için ciddi kazançlar anlamına gelmektedir. Mesela cam şişeler, teneke kutular, kartonlar, kağıtlar, plastikler, piller ve benzeri ürünler, geri dönüştürülebilmektedir. Siz de bu tip ürünleri biriktirip, sonra da geri dönüştürme merkezlerine satabilirsiniz. 

Fotoğrafçılık Yapabilirsiniz 

Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsan, bu işi biraz daha profesyonel seviyeye taşıyarak para kazanmaya başlayabilirsin. Birçok web sitesi, telif hakkı sorununun meydana gelmeyeceği kaliteli fotoğrafları kullanmak istemektedir. Siz de özel olarak çektiğiniz fotoları bu sitelere satarak kendinize maddi kazanç sağlayabilirsiniz. 

Kendi İşinizi Kurabilirsiniz

En iyi para kazanma yöntemleri arasındaki birincil seçenek, hiç şüphesiz ki kendi işinizi kurmaktır. Aslında diğer maddelerin tamamı da kendi işinizi yapmanız demektir. Fakat bir işi daha resmi, daha kapsamlı ve profesyonel şekilde yapmak, o alanda bir firma olmanız anlamına gelir. Eğer zamanla bunu başarabilirseniz, kendi işinizin patronu olursunuz. Hatta bir süre sonra sizin için çalışan personelleriniz de olabilir. İşte o zaman, personellerinize başka işte çalışmalarını gerektirmeyecek maddi ve manevi imkanları da sağlayabilirsiniz. Herkese, bol kazançlar dileriz. 

Yazarın Diğer Yazıları