Buse Şenyürek

Bu Hafta Gökyüzünde Neler Yaşanacak?

Buse Şenyürek

Satürn’ün insafa geldiği bir haftaya doğru giriş yapıyoruz. Peki bu hafta burçları neler bekliyor? Burçlara tek tek bakmadan önce genel bir yorum yapmak daha mantıklı olacaktır... Haftaya tüm burçlar biraz dengesiz başlayacak diyebilirim. Ancak hafta sonuna doğru hayatlarımızda birtakım değişikliklere doğru adım atıyor olacağız.

Gökyüzü olaylarına geçmeden önce gökyüzünün genel durumu hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bu hafta gökyüzünde neler yaşanacak? Ay'ın konumu ne durumda? Bir bakalım…

Ay'ın, 16 - 22 Ekim 2023 haftasındaki konumuna baktığım zaman; ilk olarak Akrep burcunda ilerlemeye devam edeceğini söyleyebilirim. Bu süreç içerisinde eğitimle ilgili belirli değişiklikler yaşanabilir. İlkokul, ortaokul ve üniversitelere ilgilendiren belirli kararlar alınabilir. Yine gün içerisinde maddi ve manevi değerler konusunda da kişiler beklenmedik gelişmelerle karşı karşıya kalabilir. Kardeşlerle, yakın çevreyle ve akrabalarla da fikir ayrılığı yaşayabileceğiniz bir haftaya giriş yaptığınızı söyleyebiliriz.

16 Ekim 2023 tarihine baktığımız zaman, Ay'ın Akrep burcuna doğru hareket etmeye başladığını görebiliriz. Günü bitirirken son saatlerde ise Ay tam olarak Yay burcuna geçişini sağlamış olacak. Günün önemli açısı ise Uranüs ve Merkür arasında Uranüsyen adını verdiğimiz bir açı gerçekleşebilecek. Bu noktada beklenmedik haberler ile karşı karşıya kalmanız olası. Eğer kardeşlerle aranızda herhangi bir miras konusu varsa ve bununla alakalı bir sonuca varamıyorsanız, bu noktada gelişmeler yaşanabilir. Ek olarak beklenmedik bir sürpriz, 17 Ekim 2023 tarihinde kapınızı çalabilir.

18 Ekim 2023 tarihinde Ay, Yay burcuna doğru hareket etmeye devam edecek. Bu hareketlilik, gün içerisinde Ay'ın farklı pozisyonlara denk gelmesin, sağlayacak. Bu durum ikili ilişkilerde belirli sıkıntılar ve beraberinde anlaşmazlıklara sebebiyet verecek olabilir. Yakın çevrenizde olan kişilerle beklenmedik gerginlikler ve olaylar yaşayabilirsiniz.

19 Ekim 2023 tarihinde geldiğimiz zaman Ay, Yay burcu üzerinde hareket etmeye devam edecek. Günün en önemli açıları ise Neptün ve güneş arasında gerçekleşecek olan açı. Bu durum gökyüzünde farklı bir enerjinin yayılmasını sağlayacak. Bu noktada beklenmedik ani gelişecek olaylar ve haberler bazılarınıza sürprizler getirebilir. Maddi konularda da belirli gelişmeler ve beklenmedik haberlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ek olarak kişisel doğum haritasın destek sağlayan kişilerin bu noktada kazançlarında belirli artışlar yaşanabilir. Yine 19 Ekim 2023 tarihine baktığımız zaman kariyerde yükselme durumları da söz konusu olabilir diyebiliriz.

20 Ekim 2023’te yine Ay, Yay burcu üzerinden hareket etmeye devam edecek. Günün sabah saatlerinde Ay, Oğlak burcuna doğru geçiş yapmaya başlayacak. Bugünün en önemli açısı ise Merkür ve Güneş arasında yaşanacak olan minik kavuşma. Gün içerisinde sosyal ilişkilerinin daha yoğun bir şekilde ön planda olacağını aktarabiliriz. Arkadaş ve iş toplantılarına katılım sağlayabilirsiniz ve ek olarak aklınıza sizleri ön plana çıkarabilecek daha parlak fikirler gelebilir.

21 Ekim 2023 tarihinde gözümüzü açtığımız zaman Ay, Oğlak burcuna doğru hareketine devam ediyor olacak. Günün en önemli açılarından birisini Platon ve Merkür arasında gece saatlerinde yakalayabileceğiz. İkinci açısı ise günün akşam saatlerinde Platon ve Güneş arasında gerçekleşecek. Bu 2 açıyı da kare açı olarak nitelendirebileceğimizi söyleyebilirim. Platon’un genellikle kare açıları oldukça zorlayıcıdır. Dönüşümü ve değişimi beraberinde getirir. Güneş ve Merkür ile olan açıların olumsuz ve sert olduğunu dile getirebiliriz. Bu sebeple üzücü haberler bugün içerisinde yakanızı bırakmayabilir. Yine gün içerisinde otorite konusuyla ilgili belirli problemler yaşayabilirsiniz. Kısacası bugün içerisinde dikkate alınması gereken birçok nokta ile karşıya kalabileceğinizi aktarabiliriz.

23 Ekim 2023 tarihine baktığımızda ise Ay'ın, Oğlak burcuna doğru hareket etmeye devam ettiğini gözlemliyoruz. Günün sabah saatlerinde Ay artık Kova burcuna doğru geçiş yapmış olacak. Günün en önemli amaçları ise Jüpiter ve Venüs arasında gerçekleşecek olan trine aça. Bu trine açı ilişkilerde belirli iletişim problemlerine sona erdirebilir. Havada bugün aşk kokusu olacağını söyleyebiliriz. Sevgi ve aşk konularında sürpriz gelişmeler sizleri bekliyor. Bir ilişkisi olmayan kişiler için ise güzel başlangıçların habercisidir bugün. Manevi ve maddi fırsatlar sık sık karşınıza çıkabilir.

Bu Haftanın Gökyüzü Olayları...

Bu haftaya başladığımızda savaş tanrısı olarak nitelendirdiğimiz Mars’ın disiplin gezegeni olarak isimlendirdiğimiz Satürn ile arasında gerçekleşecek bir olumlu duruşla karşılaşacağımızı söyleyebilirim. Bu olumlu duruşun özellikle de mücadele gerektiren belirli konularda veya bitirilmesi gereken işlere kalkışma durumunda büyük bir etkisi olacak.

Peki Şiron ve Merkür’ün pozisyonuna baktığımız zaman neler göreceğiz? Hafta başında yaralı şifacı olarak nitelendirdiğimiz Şiron’un, iletişim ve güneş gezegeni olan Merkür’ün karşısında konumlanacağı mı söyleyebiliriz. Bu durum hafta içerisinde, kendimize yardımcı olmamız gereken hususlarda zorda kalabileceğimiz bizlere aktarmakta.

Hafta ortasına geldiğimiz zaman iki iyicil prensip olarak adlandırılan Venüs ve Jüpiter’in birbirlerine karşı gülümsemeye başladığını şahitlik edeceğiz. Başak ve Boğa burcu arasındaki bu yakınlaşma bizlere maddi konular noktasından neler yapmamız gerektiğine dair yardımcı olmaya çalışıyor.

Son olarak hafta sonuna yaklaştığımızda Şiron artık devre dışı kalacak. Satürn hayatımıza dahil olacak. Satürn'ün hafta sonunda hayatımıza en iyi haliyle giriş yapacağını ve birçok güzelliği yakalamanıza sebebiyet vereceğini söyleyebiliriz. Tabii ki de Satürn’ün bu olumlu açıları yakalamasına çok alışık değiliz. Bu sebeple hafta sonu iyi bir şekilde değerlendirmemiz önemli…

Yazarın Diğer Yazıları